THITUS.NL

kritische en soms creatieve gedachtes over religie en levenshouding

water

Welkom op de pagina over het Christendom

 

U vindt hier de kritische kijk en toelichting op allerlei bijbelthema's.

Indien u een gelukkige gelovige bent, zonder twijfels over het bestaan van God of de waarheid van de Bijbel kunt u deze pagina's beter overslaan. Er zijn voldoende Christelijke sites waar u meer plezier aan zult beleven.

Indien u niet religieus bent opgevoed, maar gewoon nieuwsgierig bent naar het geloof, verwijs ik naar de pagina starters. Hier vindt u een korte uitleg van het Christelijke geloof.

Deze pagina's zijn geschreven voor de mensen die teleurgesteld zijn in de kerk, de bijbel of God, mensen die moeite hebben met bepaalde opvattingen in de kerk en mensen die worstelen met hun geloof. Let op: U vindt hier niet de antwoorden waarmee u weer een gelovige kerkganger zult worden. U zult zelf op zoek moeten gaan naar uw eigen waarheden.

Wilt u vooral weten of God bestaat, kijk dan op: Bestaat God? 


Bijbelthema's

Hier vindt u een aantalpagina's met een kritische kijk op de algemeen Christelijke uitleg van de bijbel,zoals:


Het belang van kennis

Bijbelstudies, theologie, godsdienstonderwijs, leren, wijzer worden, meer kennis vergaren, God beter begrijpen enz. enz.  Hoe belangrijk is dat eigenlijk?


Joden vs Christenen

De wortels van het Christendom liggen in de Joodse geschiedenis, toch zijn er enorme fundamentele verschillen.  Via de index pagina over Religies komt u hierover meer te weten.
Behandelde onderwerpen:


Homofilie en Christendom

Veel Christenen reageren heftig op homofilie, is dat terecht? Hoewel men verwijst naar bijbelteksten kunnen deze, indien ze in hun verband worden gelezen, heel anders worden opgevat. Lees verder op Homofilie en Christendom


Rituelen

Rituelen komen in alle culturen voor, ze worden gebruikt bij belangrijke fasen of belangrijke gebeurtenissen in het leven zoals geboorte, volwassen worden, huwelijk, overleiden maar ook bijvoorbeeld bij het behalen van een diploma.

Rituelen benadrukken het belang van een gebeurtenis, ze doen soms een beroep op hogere machten en ze verbinden de groep die dit gezamenlijk uitvoert. En ze helpen bij het verwerken van bepaalde emoties. Ze vervullen dus een belangrijke persoonlijke en sociale functie

De pagina's over rituelen moeten nog gemaakt worden.


Proefballonnen:

Tijdens een zoektocht kom je ook gedachtes en opvattingen tegen die niet belangrijk zijn, waar je niet helemaal zeker van bent, of die gewoon opvallend zijn: (van de politiek heb ik geleerd dit proefpallonnen te noemen)

Onderwerpen die dus niet al te serieus genomen moeten worden: